menu

Hoog tijd om beter te slapen!?!

Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Relaxatie Zen'ti

Je kent dat wel… Eens een slecht geslapen nachtje, veel gewoel en gedraai, piekeren, gedachten schieten alle kanten op, steeds wakker schieten en dan zien dat het nog midden in de nacht is. Moeilijk kunnen inslapen. Niet in je diepe slaap geraken. ‘s Morgens uiteindelijk wel in je diepe slaap zitten als je wekker afgaat. En dan met moeite uit bed geraken om je door de dag te slapen. 

MAAR WAT ALS JE REGELMATIG SLECHT SLAAPT EN CHRONISCH SLAAPTEKORT HEBT?

Als dit eens één nachtje is, gaat het nog. Dan kan je nadien nog recuperen. Maar wat als dit regelmatig zo is en je aan een chronisch slaaptekort leidt? Dan is dit moordend voor je lichaam, geest en energie. Wat de reden ook is dat je slecht slaapt, een baby, zorgen op het werk, je niet goed voelen, piekeren, ziekte, pijn, angst,... De reden maakt niet uit, de impact op je lichaam en hersenen is immens. Ook al zijn er mensen die minder uren slaap nodig hebben, en anderen zoals ik die heel graag 9 uren knorren in hun bedje. Een gezond slaapritme is cruciaal om je goed te voelen, te kunnen functioneren en voor je algemene gezondheid.

Doorbreek je patroon van slecht te slapen

Daarom als je jouw eigen ‘slechte slaper’ patroon kunt doorbreken, zullen er ook een heel aantal dingen op een positieve manier beïnvloed worden. Je zult verandering voelen op lichamelijk vlak, minder spierpijn bijvoorbeeld, of betere weerstand. Op mentaal vlak: meer veerkracht en focus. Op energieniveau: meer energie om je dag door te komen. En op emotioneel niveau: beter omkunnen met emoties of tegenslagen.

TIJD VOOR VERANDERING? MAAR ECHT TIJD VOOR VERANDERING!

Hoe kun je dit nu doen? Wil je echt verandering en je voor 12 dagen engageren? Met een minimum van moeite, energie en inzet.

Neem dan deel aan de ‘Time to sleep & feel better’ challenge.

Maar alleen als je echt verandering wilt en dit voor jezelf wilt verbeteren. Ontdek hoe deze challenge jouw leven kan veranderen. Heb je twijfels, blijf je maar vragen stellen, geloof je er niet in… prima. Maar dan is het misschien nog geen tijd voor jou.

Tijdens de donkerste, somberste en moeilijkste periode waar de maand november bekend om staat, begeleid ik jou naar een beter gezonder slaapritme. Doorbreek in 12 dagen jouw vicieuze cirkel van slecht slapen. En dit zonder slaapmedicatie of anti-depressiva.

ONTDEK HIER HOE JE DIT KAN DOEN!

Wil jij beter slapen,
en je goed voelen?
Nood aan me-time
tijdens een behandeling?

Verder lezen

Messenger logo
Chat