menu

Nek en schouders losmaken

Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Relaxatie Zen'ti

Een stijve en/of vastzittende nek is erg pijnlijk, beperkt je mobiliteit en kan de oorzaak van hoofdpijn zijn. Spanningshoofdpijn, een stijve nek en vastzittende schouders worden veroorzaakt door spierspanningen in de hals, de schouders en het hoofd. Dit kan het gevolg zijn van een oncomfortabele lichaamshouding, te lang in dezelfde positie blijven zitten, te veel schermtijd, fysieke inspanning of overbelasting. Maar ook ten gevolge van stress, psychische spanningen of vermoeidheid.

Afbeelding

Spanningshoofdpijn kan 's morgens al beginnen en erger worden naarmate de dag vordert. Je voelt vaak een constante drukkende pijn boven de ogen of achter in het hoofd. Soms lijkt het alsof er een strakke band rond het hoofd gespannen zit. De pijn kan zelfs voelbaar zijn tot achter in de nek en in de schouders. Wat de oorzaak ook is, het is erg vervelend als je hier regelmatig last van hebt en het beperkt je dagelijkse functioneren. 

In dit filmpje toon ik je enkele eenvoudige stretch-oefeningen om je nek en schouders los te maken. Maak er een goede gewoonte van om dit dagelijks te doen. Je poetst toch ook elke dag je tanden?

Nekpijn? Hoofdpijn?
Boek een massage.

Verder lezen

Messenger logo
Chat