menu

Pompoensoep met SuperFoods

Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Zen'ti relaxatie

Het is herfst! Het wordt nu echt al kouder en daarom is het tijd voor een verwarmende pittige soep. Pompoen past echt in de herfst en deze keer gecombineerd met gember, wortel en kurkuma. Enkele superfoods als figuranten naast de pompoenen.

Afbeelding

Pittige pompoensoep met kurkuma en gember

  • Aantal personen: 4
  • Bereidingstijd: 30 min
  • Kooktijd: 30 min


Ingrediƫnten:

  • ci. 1 kg pompoen (in stukken)
  • 2 wortels
  • 1 ui (fijngesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden en geperst/geplet)
  • Verse gember (stukje van 1,5 cm in schijfjes)
  • Kurkuma (2 tl)
  • Zeezout (naar smaak)
  • Kokosmelk (150 ml)

Bereiding

FASE 1: HET BETERE SNIJWERK

  • Snij de knoflook fijn en plet met je mes of pers met een lookpers
  • Snij de pompoen in stukken, haal de pitjes er uit en snij het vervolgens in kleinere stukken
  • Snij de ui en wortel klein en de gember in schijfjes, alles met schil (daar zitten de voedingsstoffen in)
  • Zet een pan op het vuur en giet hier wat olijfolie in
  • Voeg de ui toe, laat die glazig worden
  • Voeg de wortel toe
  • Voeg vervolgens de schijfjes gember en pompoen toe
  • Laat alles goed sudderen


FASE 2: LATEN SUDDEREN, KOKEN EN MIXEN MAAR

  • Kook 1,5 Ć  2 liter water en giet deze bij je groenten
  • Voeg de knoflook toe en laat 20 min. koken
  • Haal de stukjes gember eruit en pureer het geheel met de mixer (staafmixer of blender)
  • Zet het vuur uit en voeg het zeezout en kurkuma toe (eventjes laten rusten)


FASE 3: AFWERKEN NAAR SMAAK EN DRESSEREN, SMAKELIJK!

  • Roer er een scheutje kokosmelk naar wens doorheen
  • Afwerken naar keuze met geroosterde pijnboompitjes, ongezouten gehakte nootjes of verse tuinkruiden (klassieke peterselie of verfrissende basilicum)
BOOST JE IMMUUNSYSTEEM
in 10 dagen met SuperFoods

Verder lezen

Messenger logo
Chat