menu

Specialisatie in zwangerschapsmassage

Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Relaxatie Zen'ti

Wie zwanger is, leeft het liefst op een mooie roze wolk. Maar helaas is het niet altijd even gemakkelijk. Je lichaam verandert, je hormonen zitten op een rollercoaster, je bent emotioneel en vaker moe. En dan zijn er ook nog de gekende kwaaltjes zoals misselijkheid, lage rugpijn, bekkeninstabiliteit, vocht vasthouden, gezwollen enkels, slechtere huid,... Ik specialiseerde mij - als relaxatietherapeut en mama van 3 - in het creëren van een unieke energetische zwangerschapsmassage. In mijn warme Zen’ti praktijk kun je eventjes tijd nemen voor jezelf en de band versterken met je baby in je buik.

Ik ben mama van drie, tweeling-jongens van 12 jaar en een dochtertje van 5 jaar. Zelf heb ik dus ook mogen ervaren wat het is om zwanger te zijn. En geloof mij, zwanger zijn van een tweeling is geen romantische strandwandeling. Maar ook als je zwanger bent van eentje kunnen er heel wat ongemakken bij komen kijken. Het is niet omdat het de natuur is en het vrouwelijke lichaam ervoor gemaakt is, dat alles even zorgeloos verloopt. Elke zwangerschap is anders en de effecten op jouw lichaam ook, zowel lichamelijk, mentaal als emotioneel. Daarom zijn een goede ondersteuning en zelfzorg cruciaal tijdens je zwangerschap. Ik ontwikkelde speciaal voor zwangere vrouwen de energetische zwangerschapsmassage en het relaxatie ritueel ‘Mom to be’.

ENERGETISCHE ZWANGERSCHAPSMASSAGE EN RELAXATIE RITUEEL 'MOM TO BE'

Tijdens de zwangerschapsmassage kun je helemaal ontspannen en heropladen. Vanaf het tweede trimester is het toegelaten, tot het einde van je zwangerschap. Uiteraard als er geen contra-indicaties zijn, maar dit is steeds in overleg met je gynaecoloog. De technieken die gebruikt worden tijdens de massage, zijn veel zachter en ritmischer. We gaan niet gaan diep masseren of stevig kneden. Door zachte circulerende bewegingen brengen we het lichaam tot rust en ontspannen de spieren. Je ligt hiervoor in zijlig, ondersteund door een borstvoedingskussen, en wisselt van kant. Daarna draai je op je rug en krijg je nog een energetische hoofdmassage die je helemaal laat wegdromen.

Afbeelding

ZO COMFORTABEL EN ONTSPANNEN MOGELIJK VOOR JOU EN JE BABY 

Voor we starten, is er eerst een kort gesprekje zodat ik weet hoe de zwangerschap tot nu toe verlopen is, en waar ik rekening mee moet houden. Ook tijdens de massage stem ik regelmatig af of je nog goed ligt, niet te warm/koud hebt,... Of als je eens een pipi-pauze wilt, wat wel vaker nodig is door de verhoogde druk op je blaas. Het hoort er allemaal bij. De massage verloopt in alle discretie zodat jij je steeds op je gemak voelt, in een rustige ontspannen sfeer met verwarmde dekentjes, aangepaste natuurlijke olie en relaxerende muziek. Al gauw zink je weg in de zachte matras en neemt de ontspanning het over. 

UNIEKE LIEFDEVOLLE VERBINDING TUSSEN MAMA EN HAAR BABY IN DE BUIK

Ook je baby’tje in je buik geniet mee, want die wordt zachtjes gewiegd en geschommeld in de vruchtzak. De trillingen van de energetische rozenkwarts zorgt voor een extra dimensie en liefdevolle verbinding tussen mama en baby. Wie angstig of onrustig of gespannen is voor of tijdens de zwangerschap, zal hier zeker de voordelen van ervaren. Want als jij onder stress staat, voelt je baby dit ook. Ik behandel dus niet alleen de mama, maar ook jouw baby. Zodat de veilige hechting tijdens de zwangerschap al verstevigd wordt. Baby’tjes reageren vaak tijdens het masseren op bepaalde bewegingen, wat heel uniek is om mee te maken.

Afbeelding

ZACHTE RITMISCHE MASSAGE OM BIJ WEG TE DROMEN

Nadien draai je nog even door op je rug en krijg je een kussen onder je benen ter ondersteuning van je onderrug. Ik werk nog eventjes op de drukpunten op je hoofd, en ga via de meridianen naar je armen en handen. Om af te ronden en terug te landen via je voeten waar eventjes contact mee gemaakt wordt. Deze zachte ritmische massage werkt in op de energiebanen van het lichaam. Op deze manier kalmeren we het zenuwstelsel en brengen we het in evenwicht. Je zal nog lang nagenieten van de werking van de massage en de geur van de oliën.

Zelf vind ik het een zalige behandeling om te geven, het is zo uniek om mama en de baby in de buik samen te masseren en tot rust te brengen. Ik sta telkens nog versteld van de reacties nadien hoe ze het ervaren hebben. Zo dankbaar ben ik voor het vertrouwen dat ik krijg in deze wondere fase van hun leven.

BEN JE ZWANGER?
Verzorg jezelf dan extra goed!

Verder lezen

Messenger logo
Chat