menu

Wie ben ik? Tineke, Zen'ti relaxatietherapeut & coach

Tekst: Tineke Weyhaeghe | Foto's: Relaxatie Zen'ti

Wie ben ik dus? Tineke (39 jaar) Relaxatietherapeut & Coach van relaxatiepraktijk Zen’ti en freelance redacteur. Mama van 3 prachtige kids, de twin boys Timo en Finn (12) en dochtertje Nell (5). Vrouw van Niko die mij steunt en er onvoorwaardelijk is voor mij en ons gezin. En vooral ook mijzelf, just me. Want ik heb al een gans traject afgelegd, mezelf verschillende keren tegengekomen, mezelf terug opgeraapt en weer op pad. Steeds een beetje meer gegroeid, bewuster en dichter bij mezelf. 

Vanuit mijn persoonlijke zoektocht naar pijnbestrijding, innerlijke rust, verlichting, balans, wie ik zelf ben... Ja, dat zegt wel gemakkelijk. En toch is het zo. Als je mijn verhalen gelezen hebt van wat mij overkomen is als baby, 15-jarige tiener en 30-jarige jonge vrouw en mama,...  zul je begrijpen wat ik bedoel met ‘Vanuit mijn persoonlijke zoektocht naar...'  Want bewustwording, aanvaarding en verandering begint in de eerste plaats bij jezelf. Vanuit jezelf en voor jezelf. Niet omdat iemand anders het zegt, of wat er beter voor jou is om te doen. En ik heb het zeker gevoeld en beleefd. Wil dit zeggen dat ik mijn eigen ervaringen projecteer op anderen, of mijn klanten? Nee zeker niet, het is voor iedereen een eigen persoonlijke zoektocht.

"OP MIJN 15DE HEB IK MIJN RUG OP 2 PLAATSEN GEBROKEN"

Afbeelding

Vanuit mijn persoonlijke zoektocht naar de behandeling van chronische rugpijn, kwam ik al op jonge leeftijd in contact met verschillende alternatieve therapieën die lichamelijke, mentale en emotionele blokkades verlichten. Ik kreeg hierdoor inzicht in mijn fysieke grenzen en leerde die aanvoelen en respecteren. Door opleidingen kreeg ik voeling met de energie die door ons stroomt en ons lichaam omhult en als het ware onze persoonlijke en veilige ruimte vormen. Onze eigen persoonlijke bubbel of cocoon. Energie is rondom ons, altijd en overal, aanwezig (‘Alles is energie’ – Einstein). Het is constant in beweging en interactie met onszelf, anderen en de omgeving.

"PLOTS WAS IK OP EN LAG OP DE GROND"

Een stap verder ging het toen ik, geveld door vermoeidheid en uitputting na een intense periode van een emotionele scheiding en burn-out, op zoek ging naar mezelf, rust in mezelf en een nieuw evenwicht. Ik kwam op de juiste momenten in mijn leven de juiste mensen tegen, die ik heel dankbaar ben voor hun steun en raad. Het idee groeide dat ik hier iets meer mee wou bereiken. En het  ontwikkelde zich stilaan tot het zelf ervaren en leren van technieken. Nog steeds vanuit mijn eigen gevoel, heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Ook blijf ik mij constant bijscholen en verdiepen in deze onuitputtelijke materie.

RUST, ONTSPANNING EN LOSLATEN IS VAN HET GROOTSTE BELANG

Afbeelding

In 2015 startte ik, eerst heel klein, mijn Relaxatiepraktijk Zen’ti in bijberoep voor ontspanningsmassages en relaxatiebehandelingen. Ondertussen werk ik fulltime als zelfstandige sinds 2017 na de geboorte van onze dochter. Ik vind het belangrijk om de mensen in hun geheel te kijken, met hun fysieke, emotionele en energielagen. Bewust of onbewust zitten  er onverwerkte spanningen in ons systeem die we niet kunnen verwerken. Hierdoor kunnen er blokkades ontstaan op verschillende lagen en kan onze energie niet meer optimaal stromen. Ontspanning en loslaten is dan ook van het grootste belang. En terug leren voeling krijgen met je eigen lichaam, de signalen tijdig herkennen en ingrijpen. 

MEEVOELEN MET EEN LACH EN EEN TRAAN

Via lichaamswerk (massage, relaxatie, energetisch...) en coaching begeleid ik mensen, die het even moeilijk hebben in hun leven of in hun persoonlijke zoektocht naar rust, balans, kracht en positieve energie. Zodat ze zich terug lichter voelen, verlost van blokkades en weer vooruit kunnen met hun leven. Met een lach en een traan, of vaak beide. Met een glimlach door de tranen heen. Want mijn empatisch vermogen, hooggevoeligheid en spiegelneuronen zorgen ervoor dat ik oprecht meeleef en -voel met mijn klanten.

NOOD AAN RELAXATIE?
Maak een afspraak
ZEN'TI TRAJECT IETS VOOR JOU?
'Time to Relax'

Verder lezen

Messenger logo
Chat