Het verhaal van Birgit

Hoogsensitief en een spons voor negatieve energieën van anderen

Je kent dat wel… Je komt op jouw werk en je collega overvalt je met hoe moeilijk het wel niet gaat, veel problemen, emoties en drama. Er is een verschil tussen mensen die effectief door een moeilijke periode gaan, en mensen die er hun beroep van gemaakt hebben om hun ballast bij anderen te dumpen. Zij zijn er dan vanaf, voelen zich opgelucht en veel beter. Maar jij zit er wel mee. Erger nog je trekt het je heel erg aan en neemt het mee naar huis.


Je bent - net zoals Birgit - empathisch, zorgzaam en wilt mensen helpen. Heel mooie eigenschappen, waar sommigen wel eens misbruik van maken. Zeker als je hoogsensitief bent. Je neemt alle problemen van anderen mee naar huis, draagt een overvolle rugzak op je schouders, voelt de druk op je borstkas toenemen, slaapt er ‘s nachts niet van en staat ‘s morgens op met een neerslachtig gevoel. En de kans is groot dat deze situatie zich gewoon dezelfde dag of enkele dagen later nog eens herhaalt met diezelfde of andere collega. Misschien heb je wel al eens opgemerkt dat het steeds dezelfde mensen zijn die bij jou komen. Misschien heb je weleens opgemerkt dat die mensen nooit eens luisteren naar jouw problemen als je het moeilijk hebt. Misschien leggen ze zelfs nog een extra druk op jou, zodat jij je verantwoordelijk voelt om hun problemen op te lossen en hen te helpen. 


Bescherm jezelf tegen negatieve energie, problemen en drama van anderen!


Je herkent het wel, maar weet niet wat je ermee kan doen? Hoe je er anders mee om kunt gaan? Je durft geen nee zeggen. Je laat anderen over je grenzen heen gaan, en jij voelt je slechter. Het herkennen van dit terugkerend patroon is de eerste belangrijke stap. Want dit inzicht is cruciaal om die vicieuze cirkel te doorbreken. Op deze manier kun je plots tot het besef komen dat het opnieuw gebeurt en het veranderen. Er is maar één iemand die voor die verandering kan zorgen, en dat ben jezelf. Jij gaat die andere niet veranderen, en je kunt de problemen voor die andere niet oplossen. Dat moeten ze zelf doen. 


Getuigenis Birgit enkele dagen na haar behandeling:

“Mijn gsm staat nu tussen bepaalde uren op niet storen. Zodat ik, in mijn privé niet gestoord wordt door mensen. Het bericht komt wel toe, maar ik hoor het niet en lees wanneer ik dat wens. Ook voor mijn baas, die moet mij maar bellen tijdens de uren dat ik aan het werk ben. Dit geeft mij al enkele dagen rust in mijn hoofd.”


“Zelf zeg ik nu elke dag tegen mezelf, ‘wees geen spons’ luister en laat het verhaal los. Want jij zelf hebt ook dingen die je moet oplossen. Waar niemand je kan bij helpen. De behandeling en ons gesprek nadien, heeft me alleszins even wakker geschud. Op den duur werd ik er ziek van. Het liet me nooit los. Nu pas ik veel meer zelfzorg toe.”


Als je hoogsensitief bent, komt alles gewoon net nog iets harder binnen… Tijd dus om je daar energetisch tegen te beschermen! Ontdek mijn tips en energetische technieken die je zelf kunt toepassen, zodat jouw veilige energiebubbel veerkrachtig blijft.


Niet zorgeloos zwanger-zijn
Over een baby verliezen in de buik en opnieuw zwanger zijn