Over mij

ABOUT US

Wie ben ik dus...

Tineke - 40 something - Relaxatietherapeut & Coach van relaxatiepraktijk Zen’ti en freelance redacteur. Mama van 3 prachtige kids, de twin boys Timo en Finn (14) en dochtertje Nell (6). Vrouw van Niko die mij steunt en er onvoorwaardelijk is voor mij en ons gezin. En vooral ook mijzelf, just me. 

In 2015 startte ik, eerst heel klein, mijn Relaxatiepraktijk Zen’ti in bijberoep voor ontspanningsmassages en relaxatiebehandelingen. Ondertussen werk ik fulltime als zelfstandige sinds 2017 na de geboorte van onze dochter. 

Mijn missie... 

Via energetisch lichaamswerk (massage, relaxatie, loslaten...) en coaching vanuit een holistische visie, begeleid ik mensen, die het even moeilijk hebben in hun leven of in hun persoonlijke zoektocht naar rust, balans, kracht en positieve energie. Zodat ze zich terug lichter voelen, verlost van blokkades en weer vooruit kunnen met hun leven. 

Met een lach en een traan, of vaak beide. Met een glimlach door de tranen heen. Want mijn empatisch vermogen, hooggevoeligheid en spiegelneuronen zorgen ervoor dat ik oprecht meeleef en -voel met mijn klanten.

Leer meer

Mijn zoektocht...


Toen ik als 15-jarig meisje mijn rug op 2 plaatsen brak, stortte mijn wereld in. Het gebeurde op een sportdag in het 3de middelbaar bij het rolschaatsen. Ik ging veel te snel door de bocht, mijn benen schoten onder mij door en ik viel recht naar beneden. Wat slechts een paar seconden duurde, leek voor mij de tijd stil te te staan. Ik lag op de grond, met mijn handen boven mijn ogen en kon mij niet bewegen. 'Het zal je staartbeentje wel zijn', zeiden ze. Maar het bleek veel complexer. Op een bepaald moment deed elke keer ik ademde pijn en kon ik mijn benen niet meer opheffen. Pas 7 jaar later werden mijn klachten ernstig genomen en volgde ik een revalidatieprogramma. Maar ik bleef dagelijks pijn voelen.


Ik kwam zo al op jonge leeftijd in contact met verschillende alternatieve en energetische therapieën die lichamelijke, mentale en emotionele blokkades verlichten. Hierdoor kon ik door een verwerkingsproces van het val-trauma en verdween de chronische rugpijn geleidelijk aan. Ik kreeg inzicht in mijn fysieke grenzen en leerde die aanvoelen en respecteren. Ik kreeg voeling met de energie die door mijn lichaam stroomt en omhult, maar ook kan blokkeren. We bestaan uit veel meer dan alleen ons fysieke lichaam om te bewegen en ons hoofd om te denken. Onze emoties en energie spelen een grote rol.


Een volgende klap was toen ik op mijn 30ste geveld werd door vermoeidheid en uitputting na een intense periode van een emotionele scheiding en burn-out. Van mijn toenmalige baas kreeg ik te horen: 'Sois belle et tais-toi', en 'Ah, je hebt een inzinking'. Hoe vernederend kon iemand zijn, op het moment dat ik het kwetsbaarst was. Toen ik wegvluchtte op reis en ik terug moest komen, vond ik mijzelf op de grond van de luchthaven. Terug met mijn handen boven mijn ogen. Inwendige hyperventilatie en een hevig trillend lichaam hadden mij overmeesterd. Wist ik toen veel, dat dit een paniekaanval was en ik uitgeput was. Ik was namelijk gestopt met drie dingen: Slapen, Voelen en Eten...


Thuisgekomen, bleef ik maar huilen. Alles kwam er uit. Ik moest mijzelf letterlijk oprapen, op zoek gaan naar wie ik was, rust in mezelf vinden en een nieuw evenwicht creëren.  Bewustwording, aanvaarding en verandering begint in de eerste plaats bij jezelf. En ik heb het zeker gevoeld en beleefd. De balans bewaren blijft nog steeds een dagelijkse oefening, maar eentje die ik nu bewust doe en geïntegreerd heb in mijn leven. 


Ontdek meer

Stilte in je hoofd, luister naar je lichaam & vind je emotionele balans & energetische flow terug.

Massage & rituelen

Voor mijn lichaam en spieren kies is voor massage met warme olie & energetische behandelingen voor de stroming. Ontspan lichaam en geest dankzij verschillende Oosterse massagetechnieken die harmonieus in elkaar over gaan. De energie stroomt terug en zorgt ervoor dat het evenwicht zich herstelt.  Het doel is om een gevoel van welzijn te brengen tussen lichaam en geest, daarnaast verlicht het pijn van spier- en weefselspanningen.

 

Relaxatie & coaching

Ook ik kon het niet alleen. Soms is het te veel en heb je hulp nodig. Steun, een luisterend oor en advies van een objectieve persoon. Stress? Burn-out? Onrust? Benauwd gevoel of paniekaanvallen? Inwendige hyperventilatie? Ga je even door een moeilijke periode, of het nu privé is of op het werk? Wil je groeien, maar voel je dat je vast zit? Ben je op zoek naar jezelf en kun je hier wel hulp bij gebruiken? Kies dan voor een persoonlijk traject voor verandering op korte en lange termijn!

Yin Yoga

Ik beoefen al meer dan 10 jaar yoga om mijn rug gezond, soepel en sterk te houden. Ik ben rugpatiënt, maar vind dit een vreselijk woord. Al meer dan 20 jaar is mijn rug stabiel en pijnvrij zonder operatie of infiltratie. Je lichaam goed onderhouden is essentieel. Ik wacht niet tot ik vast zit. Daarom geef ik nu zelf Yin Yoga lessen en maakte mijn ultieme droom waar en organiseer jaarlijks een Yoga Retreat in Kreta.

Workshops

Ontspannen, ademen, in je lichaam zakken, luisteren naar je lichaam en je grenzen aangeven, heb ik ook moeten leren. 'Ontspan nu toch een keer', 'Je bent overgevoelig', 'Overdrijf niet zo', en 'Heb je nu nog rugpijn?', heb ik talloze keren gehoord. Daarnaast nam ik alles als een spons op van anderen: emoties, humeur, geklaag... Ik creëerde een versie van mezelf van perfectionisme en controle om 'letterlijk en figuurlijk' overeind te blijven. En dit heb ik allemaal terug afgeleerd en mijn lichaam, gevoelens en energie omarmd door te voelen en aanvaarden.