Het verhaal van Kimberley

De betekenis van rust terugvinden

Binnenstappen bij Relaxatiepraktijk Zen’ti  is eventjes kunnen wegdromen in een magische wereld. Ervaar een unieke relaxatiebehandeling die zowel voor lichamelijke als mentale ontspanning zorgt. Sluit je ogen en maak een reis naar een diepe ontspanning waar gedachten eventjes stil staan en in dromen over gaan. Voor Lifestylebooking mag ik mij toevertrouwen in de handen van Tineke. Ze stelt de energetische rug-, nek- & schoudermassage in combinatie met de hoofdmassage voor, die mijn lichaam en geest volledig tot rust zal brengen. Klinkt zalig, even stoppen met denken.


Rust. Een woord waarvan ik door omstandigheden de betekenis vergeten leek. Het leven rusht me de laatste jaren voorbij. Zonder dat ik het doorhad, was ik gaandeweg verdwaald geraakt. Verdwaald in een woud vol spanning, regels, perfectie, ... Ik kon mezelf onmogelijk nog ontspannen. Dat resulteerde in vele klachten: slaapproblemen, hoofdpijn, nek- en rugklachten, ... Onlangs heb ik ingezien dat het anders kan.


Een warm onthaal (letterlijk en figuurlijk) en de lekkere wellnessgeur deden me al snel op mijn gemak voelen. Tineke luisterde naar mijn verhaal en klachten. Op basis daarvan stelde ze me een gecombineerde behandeling voor van massage en ontspanning. Ze legde uit wat ze zou doen en wat de bedoeling ervan was. De behandeling verloopt in stilte met zen-muziek op de achtergrond en een heerlijke geur van etherische oliën. Alle zintuigen worden hier aangesproken en vervoeren je naar een andere wereld.


Combinatie van technieken voor unieke beleving

Dankzij zachte manuele handelingen op bepaalde punten op het lichaam, brengt ze mij in een diepe onstapnning en rust. Deze relaxatiebehandeling combineert het beste van verschillende technieken: massage, cranio-sacraal voor rug-, nek- en hoofdpijn en drukpunten.  Ze start met de massage en werkt zo naar het hoofd toe, om te eindigen aan de voeten. Ik waarschuw haar alvast, ik heb kriebels aan mijn voeten en kan er niet goed tegen. Ik krijg een warm dekentje over mij heen, mag mijn ogen sluiten en wacht af.


Handen als golven waarop ik leek te drijven...

Eerst neemt ze mijn blokkade in de nek, bovenrug en schouders onder handen. Zoals beloofd, masseert ze niet te hard zodat ik zeker geen pijn zou hebben. Ik voel dat ze mijn spieren losser maak, maar af en toe flitsten er nog gedachten voorbij. Ik kon nog niet helemaal loslaten. De massage zelf was zalig, de heerlijke olie van Sol'Esta is volledig afgestemd volgens mijn Ayurvedisch type en geurprofiel. Ook de druk en snelheid van de bewegingen zijn heel persoonlijk. Tineke voelt kundig aan waar de blokkades of pijnpuntjes zitten en werkt daar dieper op in.


Toen Tineke aan mijn hoofd begon te werken, kon ik mij helemaal overgeven. Haar handen leken als golven waarop mijn hoofd leek te drijven. Stilaan, heel langzaam werden mijn gedachten minder schreeuwerig. Ze klonken minder gehaast. De muziek op de achtergrond kwam naar de voorgrond. Ik voelde mijn lichaam letterlijk ontspannen alsof je een gespannen elastiek na jaren voorzichtig losser laat. Op een zachte manier plaatst ze haar handen op verschillende punten en oefent een matige druk uit. Ze verplaatst ze volgens de energiebanen en drukpunten op mijn hoofd, gelaat, achter mijn oren, in mijn haar... Het voelt zalig en doet mij wegdromen.


Toen Tineke me via mijn voeten terug wou brengen, dacht ik dat ik mijn ogen best terug opende, maar mijn lichaam reageerde niet. Het leek alsof mijn geest terug was, maar mijn lichaam niet totdat Tineke dat ene punt op mijn voeten raakte. Ze liet me op mijn tempo helemaal terugkomen. Dat voelde raar, want ik ben het gewoon om me telkens te haasten. Ik had een soort rust gevonden. Die avond ben ik sneller in slaap gevallen. Tineke heeft me tot een zekere rust weten brengen. Stil is het nog niet, daarvoor heb ik wat meer tijd nodig.


Sowieso ga ik terug naar Zen’ti om me verder te leren ontspannen, om de volumeknop in mijn hoofd te vinden en terug te draaien. Ik ben ervan overtuigd dat ik via de relaxatie bij Zen’ti de aan/uit knop zal weten te vinden en die zal leren gebruiken om mijn gedachten af en toe te kunnen uitzetten. Zo hoop ik stilaan de betekenis van rust opnieuw te herinneren.

Kimberley D. 

Het verhaal van Leen
Koesterweek... een moeilijke week voor mij