Gezond en jong blijven met yoga

Ontdek deze 5 tips

Yoga houdt je jong en zorgt voor rust in je lichaam en hoofd. Dit is geen loze kreet, maar steunt op wetenschappelijk onderzoek. Belangrijk is wel dat je het in je dagelijkse gewoonten integreert en er een levensstijl van maakt. Je lichaam blijft sterk, gezond en soepel. Je kalmeert je geest en creëert stilte in je hoofd. En het verbetert je cortisolgehalte, waardoor je je gelukkiger zal voelen. Alleen maar voordelen om jouw yoga-matje uit te rollen dus.


Voor deze 5 tips inspireerden we ons op de visie van de Argentijnse yogadocente Veda Ela (55). Dit zijn haar tips om te stralen, jong te blijven en voor innerlijke schoonheid. Aangevuld met Zen’ti advies om de rust in jezelf te vinden en stilte in je hoofd.


  1. Wees dankbaar voor het leven, ja elke dag. Start de dag met een aantal yoga poses waar je je prettig bij voelt en mediteer. Heb je weinig tijd? Tien minuten is al voldoende. Er zijn meditatie apps en adem apps die je hierbij kunnen helpen. Zoals de Breethe app en de Ademcoach Moonbird.
  2. Eet zo veel mogelijk vers, onbewerkt en biologisch voedsel. Groene bladgroenten zijn een bron van antioxidanten en bevatten het ontgiftende chlorofyl. Kies voor gezonde maaltijden, geniet van eten en wees vooral niet te streng. Drink minstens 1,5 liter zuiver water per dag.
  3. Doe ten minste één ontgiftingskuur per jaar om je lichaam en geest de nodige rust te gunnen en te resetten. Je zal meer energie ervaren, maar ook uiterlijke schoonheidsvoordelen merken zoals een mooiere huid.
  4. Ga regelmatig naar buiten en breng tijd door in de natuur om te gronden. Doe rustige activiteiten zoals wandelen of fietsen. Of zet je gewoon neer in een bos om te luisteren naar wat er speelt.
  5. Zoek bewust de stilte op en plan stilte-momentjes alleen. Zo kun je je even loskoppelen van alle prikkels. Nadien voel je je rustiger en kalmer om terug verder te gaan met je dagelijkse activiteiten. Je hoofd zal helderder aanvoelen.


Kun je hierbij wel wat hulp gebruiken? Dan zet de online training 'Stilte in je hoofd in 5 stappen' je hierbij op weg. Lees meer of bestel de online training om bij jou thuis eenvoudig te starten. Hierin zit ook een leuke yoga-reeks van 15min voor meer energie, heel gemakkelijk.


​​​​​​​Of wat dacht je van een 5-daagse Yoga Retreat ‘Relax & Recharge’ in Kreta? Een droom? Nee hoor, het is een droom die je kan waarmaken in het komende najaar. Of je nu een beginnende yoga-maagd bent of geoefende yogi, je bent welkom. Rust. Stilte. Relax. Ontprikkelen. Ontstressen. Ontkoppelen. Droom jij hier ook van? Zie je het al voor jou? Tijd voor jezelf, want deze unieke ervaring zal je nooit vergeten en verdien jij! Time to Relax & Recharge in Kreta...

Stilte in je hoofd
Zak van je hoofd terug in je lichaam