Hou je energiebubbel intact

Bewaar jouw grenzen en vergroot jouw veerkracht

Als je hoogsensitief bent, komt alles gewoon net nog iets harder binnen… Tijd dus om je daar energetisch tegen te beschermen! Ontdek mijn tips en energetische technieken die je zelf kunt toepassen, zodat jouw persoonlijke energiebubbel veerkrachtig blijft. En vergeet niet, je bent niet egoïstisch als je aan zelfzorg doet. In het vliegtuig moet je ook eerst het zuurstofmasker bij jezelf opzetten en dan pas bij je kind.


Wat je wel kunt doen, is hun verhaal aanhoren, luisteren en begripvol zijn. Empathisch als je bent, kun je zeggen: Ik begrijp dat je het moeilijk hebt, en ik kan wel luisteren naar jouw problemen, maar ze niet oplossen. Dit is iets dat je kunt oefenen, deze woorden en zin. 1 enkele begripvolle zin, en niet de MAAR je kunt dit of dat doen of ik kan helpen. Want dan bevind je je plotsklaps midden het probleem, tussen 2 partijen misschien wel en ben jij de bemiddelende persoon. Terwijl je er niks mee te maken hebt. En dan komt alle gewicht - letterlijk en figuurlijk - op jouw schouders terecht, alsook het verantwoordelijkheidsgevoel. Niet oké.


Een tweede belangrijk iets is dat je opnieuw jouw grenzen moet leren aanvoelen en aangeven zodat de andere die respecteert. Als je zelf je eigen grenzen niet respecteert, gaan ze er als een pletwals overheen. Jouw persoonlijke veilige bubbel is veerkrachtig en veert terug als er tegen gestoten wordt. Maar als jouw bubbel plat is, dan zorgt die voor een zware druk en voelt heel verstikkend aan. Alles wat anderen er dan nog bij gooien, komt rechtstreeks binnen. Ongefilterd. Hard. Zwaar. 


Jouw eigen persoonlijke veilige bubbel is heel gemakkelijk te situeren en kun je zelf leren aanvoelen. Je strekt je armen opzij uit en dan draai je een cirkel, dit is de omtrek van jouw bubbel. En je zit er van kop tot teen in. Als jij zelf die grenzen respecteert, dan zullen anderen dit aanvoelen en er ook geen inbreuk op doen. Als je bubbel plat is, dan zorgen we er eerst voor tijdens een behandeling (energetisch lichaamswerk) dat jouw bubbel terug zuiver is, ontdaan van ballast en blokkades, dat hij terug opgevuld is zodat alles weer goed kan stromen. 


Mensen ruiken en voelen bij wie ze moeten zijn om hen emotioneel uit te putten met hun problemen. Als jij jouw grenzen aangeeft, met woorden maar ook energetisch, dan zullen ze ook voelen dat ze bij jou niet terecht kunnen. Want er zijn namelijk grenzen, waar ze niet zomaar over kunnen. 


Even samenvatten wat de stappen zijn:


  • Herkennen dat er een probleem is
  • Inzicht hebben in jouw wederkerend patroon (vicieuze cirkel): wat is de trigger? in dit geval: je hebt een goed hart, bent zorgzaam en wilt mensen helpen. En daar wordt misbruik van gemaakt.
  • De vicieuze cirkel doorbreken door zelf anders te reageren
  • Jouw persoonlijke bubbel terug herstellen
  • Jouw eigen grenzen respecteren & aangeven


Herken je jezelf hier in? Wil je graag je grenzen aanvoelen en respecteren? Is jouw persoonlijke veilige bubbel plat? Is het tijd voor verandering en beter om te gaan met negatieve energie en ballast van anderen?


Laat het mij gerust weten, en dan kijken we wat ik voor jou kan betekenen. Hoe ik jou kan helpen? Hoe jij jezelf kunt helpen met een helende hand en tips.


Meer energie in 10 dagen
Boost jouw energie met deze challenge